Másodosztály

Újra a fedélzeten

Folytassuk a sort a magyar másodosztállyal

2017. november 01. - pacheko11

logo-merkantibank-liga-2015.jpg

  A 15. forduló összefoglalója, két kiütéssel és sok szoros meccsel és indokolatlan erősségű széllel.

GYIRMÓT - SOPRON 0-0
Gól: -
Nézőszám: 370

  Egyből egy megyei rangadóval kezdünk. A kupameccshez képest a hazaiaknál bekerül a csapatba Szegi Vince és Varga Péter.
  A sereghajtó Sopron végig alárendeltebb szerepet játszott, örülhetnek az 1 pontnak viszont teljesen boldogok mégsem lehetnek ezzel, hiszen egy győzelemmel elléphettek volna a kieső helyről. A Gyirmót három kapufáig juttott, ez viszont nem ért nekik gólt.

A mérkőzés legjobbja: Simon András.

 

NYÍREGYHÁZA - CSÁKVÁR 1-0
Gól: Hinora Kristóf 84'
Nézőszám: 960

  A foggal-körömmel védekező Csákvárt csak nagy nehézségek árán a 84. percben egy beadás után tudta csak feltörni a Nyíregyháza.Több helyzetük nekik adódott, Rudolf és Bajzát is elhibázott a kapussal szembeni 1-1-es szituációt.
 Ezzel a vereséggel maradtak a tabella legvégében a vendégek míg a Nyíregyháza egy kicsit felzárkózott az élmezőnyhöz.

A mérkőzés legjobbja: Jova Levente.

 

MTK BUDAPEST - MOSONMAGYARÓVÁR 6-1
Gól: Vass Patrik 29', Hrepka Ádám 37',  Talabér Attila 42', Katona Máté 49',  Vass Patrik 56',  Lencse László 87', ill. Bartos Julian 86'
Nézőszám: 1.016

  A Dorog elleni botlás óra megállíthatatlannak látszik az MTK Budapest, akik az azóta lejászott hat találkozóból mind a hat mérkőzést győzelemmel teljesítették. Hazai pályán pedig a bajnokság eleje óta nem találtak legyőzőre.
  A Mosonmagyaróvár a vereség miatt nem lehet feltétlenül boldog, viszont nyugtathatja őket a tény, hogy egyrészt nekik nem az MTK-t kell legyőzniük, másrészt a mögöttük elhelyezkedők közül egyik csapat sem győzedelmeskedett.

A mérkőzés legjobbja: Gera Dániel.

 

BUDAFOK - BÉKÉSCSABA 0-2
Gól: Birtalan Botond 18' Urbin Péter 55'
Nézőszám: 200

  Szervezetten, jó futballozó gyors kontrákat vezető csapat benyomását mutatta a Békéscsaba, aminek két gólos siker lett az eredménye.
  Tóth Bálint harmadik mérkőzésén elszenvedte a második vereségét is, nem tudták meglovagolni az Ibrány elleni Magyar Kupa továbbjutás hullámát. Így egyre nehezebb helyzetben, nyolc mérkőzés óta nyeretlenek.

A mérkőzés legjobbja: Urbin Péter.

 

BUDAÖRS - CEGLÉD 1-1
Gól: Preklet Csaba 44' (öngól), Asztalos Dávid 71'
Nézőszám: 80

budaorscegl11.jpg

  Eső elállta után, viharos erejű szélben kezdték el a mérkőzést a csapatok. Ennek ellenére a mérkőzés elején itt is-ott is adódtak kisebb nagyobb helyzetek. Egy csúnya szabálytalanság után, az előző forduló legjobbja (nálunk) Horváth Roland elhagyni kényszerült a pályát, helyette Csobánki Ádám állt be a 9. percben. Az első nagy helyzetre a 30. percig kellett várni, amikor is Asztalos ugrott ki egy labdával, azonban nem tudta elrúgni a kapus mellett a labdát. Ezt követően Wild próbálkozott messziről, amit Mursits Roland védett gyönyörűen. A 38. percben egy meg nem adott gólt értek el a hazaiak, kapustámadás címszóval érvénytelenítette Dr. Kovács Gergely. De még a félidő vége előtt Preklet Csaba öngóljával szerezte meg a vezetést a Budaörs.
  A második félidőben a szél mégjobban feltámadt, ami a támadójáték rovására ment. Az egyetlen említésre méltő  helyzet egy közel 30 méterről elvégzett szabadrúgás volt, amit Bese Balázs még hárítani tudott, de a kipattanóra érkezett Asztalos Dávid és a kapuba jutatta a játékszert, ezzel beállítva az 1-1-es végeredményt.

A mérkőzés legjobbja: Asztalos Dávid.

 

DOROG - SIÓFOK 2-1
Gól: Szalai András 67', Szedlár Zoltán 72' ill. Petneházi Márk 50'
Nézőszám: 600

  Petneházi Márk ismét bizonyított, hogy miért is tartják az NB2 egyik legjobb pontrúgójának. Ismét egy gyönyörú szabadrúgás gólt ragasztott a Dorog kapujába. Sajnos ez sem volt elég a Siófok győzelméhez, így még mindig kieső helyen vannak, azonban már látni bíztató jeleket.

A mérkőzés legjobbja: Szedlár Zoltán.

 

KAZINCBARCIKA - ZALAEGERSZEG 2-0
Gól: Engel Alex 19', Sütő Attila (11-es) 63'
Nézőszám: 300

  Otthon próbálta megszakítani 4 mérkőzés óta tartó nyeretlenségi sorozatát a Kbsc a ZTE ellen. Ami sikerült is nekik egy 2-0-ás győzelemmel. Sajnos öröm az ürömben, hogy a mérkőzés végén Sütő Alexet kiállították, így ő a következő mérkőzésen biztosan nem lép majd pályára.

A mérkőzés legjobbja: Engel Alex.

 

SOROKSÁR - KISVÁRDA 0-1
Gól: Engel Alex 19', Sütő Attila (11-es) 63'
Nézőszám: 500

  Két kihagyott tizenegyessel nem igazán lehet mérkőzést nyerni, ez be is bizonyosodott ezen a találkozón. Az edzésen a kijelőlt tizenegyesrógók 5/5-tel zártak, mondta el Lipcsei Péter a mérkőzés után.
  A Kisvárda folytatja jó szereplését, hogy meglegyen az esélyük az osztályozóra. Eddig gyűjtött 36 pontjukkal és a Fradi kiejtésével a Magyar Kupából nagyon is elégedettek lehetnek.

A mérkőzés legjobbja: Zöldesi Illés.

 

SZEGED - GYŐRI ETO 0-0
Gól: -
Nézőszám: 250

  Kifejezetten nagyobb helyzet nélkül lezajlott találkozón Szentes Lázár csalódott a mutatott játék képe miatt, Supka Attila pedig boldog volt a játékosok hozzáállása miatt. Érdemben az 1 ponttal egyik csapat és szakvezető sem lehet 100%-osan elégedett.

A mérkőzés legjobbja: Szántai Levente.

 

SZOLNOK- VÁC 1-5
Gól: Zsolnai Richárd 22', Kákonyi Dániel 38', Balajti Ádám (11-es) 41', Nagy Richárd 45', Gulyás Máté 75' ill. Olasz Dénes 68'
Nézőszám: 300

  A Csákvár elleni 5-1-es győzelmet sikerült megismételnie a vendég csapatnak ezen a hat pontos találkozón. Végig jobban játszott a Vác, jól tartották a labdát, szép támadásokat vezettek. Sorozatban harmadik győzelmükkel feljöttek a tabella negyedik helyére a Szolnokkal pontegyenlőségbe.

A mérkőzés legjobbja: Nagy Richárd.

Tabella és góllövőlista:

screenshot-2017-11-1_merkantil_bank_liga_2017_2018_eredmenyek_foci_magyarorszag_eredmenyek_com.png

screenshot-2017-11-1_gollovolista_nb2.png

A bejegyzés trackback címe:

https://masod-osztaly.blog.hu/api/trackback/id/tr913129338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása