Másodosztály

Serei B 12. forduló

Ismételten az azzurri.co.hu-ról a beszámolók

2017. november 01. - pacheko11

serie-b_conte-compressed_1.jpg

  Van még restancia bőven. Megkövetem magam amikor azt gondoltam, hogy ez egyszerű menet lesz egyedül, nem az. De ennyit a nyavajgásról, jöjjön a 12. forduló a Serie B magyar oldal összefoglalójával.

TERNANA - CARPI 0-0
Gól: -
Nézőszám: 4.129

  Nem született találat a forduló hétfő esti zárómérkőzésén a Ternana és a Carpi között. A házigazda umbriaiak mindkét félidőben mezőnyfölényben játszottak, de Colombi kapujára csak elvétve tudtak veszélyesek lenni, a vendégek pedig végig minden erejükkel a biztonságra törekedtek, s végül elérték céljukat. Különösen aggasztó lehet a Rossoverdi számára, hogy legeredményesebb játékosukat, Adriano Montaltót a második játékrészben cserélték be, alig negyedórával később azonban megsérült.
  Az egy ponttal a Ternana maradt a kieső zónában, míg a Carpi csupán négy ponttal gyűjtött náluk többet a 14. pozícióban.

A mérkőzés legjobbja: Lazar Petkovic.

 

PARMA - AVELLINO 2-0
Gól: Antonio Di Gaudio 1', Roberto Insigne 90+4'
Nézőszám: 11.535

  Egy korai és egy kései találat döntött a Parma javára az Avellino elleni vasárnap délutáni összecsapáson. A 2-0-s végeredményhez Antonio Di Gaudio már a legelső percben hozzájárult egy gyors találattal. Ezután a Ducali mindvégig biztosan őrizte minimális előnyét, a vendégek előtt kevés valamire való gólszerzési lehetőség adódott. Végül a hosszabbítás perceiben Roberto Insigne biztosította be a hazai sikert, aki a Napolitól kölcsönben a 2015-2016-os szezonban még az Avellinót erősítette.
  Sorozatbeli harmadik győzelmével a Parma a Serie B negyedik helyén egyetlen pontra megközelítette a listavezető Palermót, ezzel szemben az Avellino maradt a középmezőnyben, s öt meccsen belüli negyedik vereségével a 11. pozíciót foglalja el.

A mérkőzés legjobbja: Roberto Insigne.

 

PRO VERCELLI - FOGGIA 1-4
Gól: Filip Raicevic 9', ill. Fabio Mazzeo 30', 69', Cosimo Chiricň 45+1', Francesco Fedato 71'
Nézőszám: 2.380

  A Foggia idegenben aratott 4-1-es sikert a 28. perctől emberhátrányban játszó Pro Vercelli ellen a második vasárnapi mérkőzésen. Az első tíz percen belül még a piemontiak szereztek vezetést a montenegrói Filip Raicevic találatával, de még az első félidőben Dramane Konate a szabálytalansága után a kiállítás sorsára jutott, a megítélt büntetőt pedig Fabio Mazzeo biztos lábbal értékesítette. A félidőre pedig már a vendégek fordulhattak előnnyel, második találatukat Cosimo Chirico szállította. A második félidőben a Foggia további két góllal biztosította be a sikert: Mazzeo egy újabb tizenegyesből az idénybeli nyolcadik gólját is megszerezte, valamint a csereember Francesco Fedato tudott még eredményes lenni.
  Sikerével a Foggia hosszú idő után felkapaszkodott az utolsó bennmaradó helyre, ellenben az immár négy forduló óta nyeretlen Vercelli továbbra is csupán a sereghajtó a Serie B-ben.

A mérkőzés legjobbja: Fabio Mazzeo.

 

PALERMO - ENTELLA 2-0
Gól: Ilija Nestorovski 23', 48'
Nézőszám: 6.270

  A Palermo gárdája a Virtus Entella 2-0-s legyőzésével ugrott az olasz másodosztály élére. Az első játékrész derekánál Ilija Nestorovski büntetőből juttatta előnyhöz a szicíliai gárdát, a szünet után percekben a macedón gólfelelős ismét eredményes tudott lenni, mellyel a Rosanero végképp bebiztosította a három pontot. A Virtus kevés valamire való lehetőséget tudott kidolgozni a találkozó során, ráadásul a hajrában Michele Pellizzer második sárga lapja után a kiállítás sorsára jutott.
  Nestorovski immár nyolc gólos a bajnokságban, a Palermo pedig egy ponttal az Empoli elé került a Serie B első helyén, eközben a négy forduló óta nyeretlen a Virtus immár osztályozós helyre csúszott hátra.

A mérkőzés legjobbja: Ilija Nestorovski.

 

SALERNITANA - EMPOLI 2-1
Gól: Riccardo Bocalon 33', 36', ill. Manuel Pasqual 29'
Nézőszám: 9.270

  A forduló előtti listavezető Empoli meglepetésre 2-1-es vereséget szenvedett a Salernitana ellenfeleként. Pedig a meccs kezdete a vendégeknek kedvezettt, ugyanis a Gránátok vezetőedzője, Alberto Bollini már az első húsz percen belül két kényszerű cserét is végre kellett hajtson Bernardini és Schiavi kiesésével, ráadásul az első félóra végeztével az eddig jobbára az előkészítésekben jeleskedő Manuel Pasqual szabadrúgásával az Empoli szerzett vezetést. Pár perc alatt azonban a Salernitana fordítani tudott Riccardo Bocalon duplájával, aki három percen belül két gólt szerzett. A folytatásban az esélyesebb Empoli hiába irányított és próbálkozott az egyenlítéssel, a salernói védelem lehúzta a rolót és Radunovic kapus is remek napot fogott ki.
  A déli gárda egymást követő kilencedik meccsét vívta meg veretlenül, utóbbi két győzelmével a hatodik helyre kapaszkodott fel, egyetlen pontra megközelítve a második helyre hátráló Empolit.

A mérkőzés legjobbja: Riccardo Bocalon.

 

BARI - ASCOLI 3-0
Gól: Cristian Galano 54', Antonio Floro Flores 73', ill. Vasile Mogos 59' - öngól
Nézőszám: 12.530

  A Bari magabiztos győzelmet aratott az Ascoli ellen, miután jórészt emberelőnyben játszva 3-0-ra nyert hazai környezetben. Az első 45 percben még egyik háló sem rezdült meg, a piros lap viszont előkerült a játékvezető zsebéből, a játékrész finisében Giullame Gigliotti mehetett zuhanyozni a Bianconeri hátsó alakzatából. Az emberelőnyt a Galletti a szünet után magabiztosan kihasználta, Cristian Galano továbbra is tartja a meccs/gól átlagát, hetedik pályára lépésén hetedszer volt eredményes, a veterán Antonio Floro Flores találata mellett pedig a vendégek Vasile Mogos révén vétettek egy öngólt.
  A hetedik hazai fellépésén a hatodik győzelmét arató Bari az ötödik helyet foglalja el, az Ascoli maradt az osztályozós zónában.

A mérkőzés legjobbja: Floro Flores.

 

CESENA - NOVARA 2-2
Gól: Lamin Jallow 45+1', Gennaro Scognamiglio 59', ill. Moutir Chajia 57', Federico Macheda 77'
Nézőszám: 10.007

  A Cesena a kétszeri vezetés ellenére csak 2-2-es döntetlent ért el a Novara elleni találkozón. Az első félidő ráadásának perceiben Lamin Jallow találatával szerzett először vezetést a romagnai alakulat, melyre a szünet után az alig három perccel korábban beküldött Moutir Chaija tudott felelni. Alig két perccel később a Cesena ismét visszavette az előnyt Gennaro Scognamiglio jóvoltából, de végül egy másik csereember Federico Macheda pontot tudott menteni Eugenio Corini csapata számára.
  A Tengeri Csikók az egy ponttal maradtak a kieső zónában, míg a Novara az idegenbeli pontmentést követően a tizedik pozíciót foglalja el.

A mérkőzés legjobba: Frederico Macheda.

 

PESCARA - BRESCIA 0-3
Gól: Pepin 37', Andrea Caracciolo 63', Jonathan Ferrante 65'
Nézőszám: 10.000

  Talán a Serie B-s forduló legnagyobb meglepetésének számított, hogy a Brescia házon kívül 3-0-ra verte a Pescarát szombaton. Az Oroszlánok kulcsembere ezúttal a mindössze 21 esztendős Egyenlítő-guineai támadó Pepin volt, aki egy gólja mellett két előkészítéssel járult hozzá csapata váratlanul sima győzelméhez. A veterán legenda Andrea Caracciolo természetesen ezúttal sem maradt ki a góltermelésből, és az eddig jobbára a helyzetek kihagyásában jeleskedő Alexis Ferrante is eredményes tudott lenni.
  Pasquale Marino tehát egymást követő második sikerét ünnepelhette a Brescia kispadján, miközben a Pescara egymás után két vereséget szenvedett el. Mindkét csapat 16-16 ponttal helyezkedik el a középmezőnyben.

A mérkőzés legjobbja: Andrea Caracciolo.

 

VENEZIA - FROSINONE 1-1
Gól: Marco Modolo 19', ill. Matteo Ciofani 22'
Nézőszám: 3.909

  A Venezia és a Frosinone küzdelmes élmezőnybeli rangadója 1-1-es döntetlennel ért véget szombat délután. Húsz perc elteltével Marco Modolo remek lövése révén a velenceiek kerültek lépéselőnybe, melyre azonban a Kanárik az előre húzódó Matteo Ciofani találatával két perc alatt reagálni tudtak. Ezzel a gyors gólváltással pedig ki is alakult a végeredmény, a továbbiakban az izgalmas mezőnyjáték ellenére egyik fél sem tudta bevinni a második gólt, így a csapatok megosztoztak a pontokon.
  Jelenleg a Frosinone áll jobban, Moreno Longo tanítványai a harmadik helyet foglalják el, két ponttal maguk mögött tudva Filippo Inzaghi nyolcadik helyen tanyázó legénységét.

A mérkőzés legjobbja: Matteo Ciofani.

 

SPEZIA - CITTADELLA 0-0
Gól: -

Nézőszám: 4.200

  A Spezia és a Cittadella egymás elleni ütközete gól nélkül döntetlennel végződött. A táblázaton előkelőbb helyet birtokló Cittadella több alkalommal is közelebb járt a mindent eldöntő találathoz, Manuel Iori például büntetőt hibázott az utolsó negyedórában, így be kellett érniük az egy ponttal.
  A Citta jelenleg a kilencedik pozíciót birtokolja, a Spezia pedig egyetlen ponttal az osztályozósok előtt, csupán a 16. lépcsőfokon tanyázik.

 

CREMONESE - PERUGIA 3-3
Gól: Paulinho 72', 86', ill. Alberto Dossena 22', Damiano Zanon 30' - öngól, Samuel Di Carmine 48', 80'

Nézőszám: 6.159

  Az újonc Cremonese és az edzőváltáson átesett Perugia 3-3-as döntetlent játszott egymással. Roberto Breda csapata nagyon szeretett volna nyerni az új tréner első meccsén, azonban a Griffek hiába vezettek háromszor is a meccs alatt, a házigazda mindannyiszor egyenlíteni tudott. Első ízben a 19 esztendős hátvéd Alberto Dossena karrierje első Serie B-s találatával került előnybe a Perugia, viszont Zanon öngóljával gyorsan döntetlen lett az állás. A második félidőben Samuel Di Carmine további két alkalommal juttatta előnyhöz a vendégeket, másodszor tíz perccel a lefújás előtt, azonban az egyre jobb formát elkapó Paulinho szintén két találattal tudott válaszolni, második gólját a 86. percben szerezte tizenegyesből.
  A pontosztozkodással a Cremonese maradt a hetedik pozícióban, a 15. helyezett Perugia öt vereség után pedig bár győzni továbbra sem tudott, legalább már pontot szerzett.

A mérkőzés legjobbja: Paulinho.

 

A mérkőzésbeszámolók a http://www.azzurri.co.hu oldalról származnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://masod-osztaly.blog.hu/api/trackback/id/tr4013132776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása