Másodosztály

Újabb hét, újabb forduló

Nincs megállás az NB2-ben

2017. október 09. - pacheko11

logo-merkantibank-liga-2015.jpg

Vegyük górcső alá a 12. forduló eseményeit, rengeteg meglepetéssel.

siobudaf.jpg

BFC SIÓFOK - BUDAFOKI MTE 1-1
Gól: Petneházy Márk 82' ill. Pölöskey Péter 69'

  "Én úgy gondolom, ez az a mérkőzés, ahol nincsenek favoritok, mert két hasonló képességű csapat találkozik egymással, és pici kis nüanszok fognak dönteni..." - Nyilatkozta a mérkőzés előtt Varga Attila a Siófok vezetőedzője. Nem is állt messze a valóságtól a szakvezető. De minden fontosabb esemény a második félidőben történet.
  Ott is  69. percig, amikor is egy jobb oldali beadás után a szebb napokat is megélt Pölő a kapuba bólintott. Varga Attila érezte, hogy válatani kell: a 72. és a 78. percben is cseréhez folyamodott. Egy baloldali szabadrúgást követően Lorentzet-el szemben szabálytalankodtak 16-oson belül, Horváth Tibor játékvezető pedig a tizenegyes pontra mutatott. Petneházi állt oda a büntetőhöz és értékesítette is azt. 1-1.
  Kissé nehezebb helyzetbe került ezzel a Budafok, hiszen a Sopron és a Csákvár is bravúr győzelmet aratott, ezáltal összesűrűsödött a mezőny alsó része.

Mérkőzés legjobbja: Petneházi Márk.

 

AQUATIL FC CSÁKVÁR - SZOLNOK MÁV FC 2-0
Gól: Sándor György 75', Molnár Tibor 90+4'

  A találkozó esélyeseként lépett pályára a Szolnok, hiszen a hazaiak 3 döntelennel és 0 győzelemmel tanyáztak a tabella alján. Ennel megfelelően sokat rohamozotak a vendégek. Több jó lehetőséget is elhibáztak. Még ajtó-ablak helyzetben is sikerült a kapu mellé passzolniuk a labdát. Ahogy az lenni szokott, a sok kihagyott helyzet megbosszulja magát. A 75. percben Sándor György 17-18 méterről ragasztotta be a labdát a kapu bal felső sarkába. Ezután kicsit kinyílt a Szolnok és a mérkőzés utolsó pillanataiban Molnár Tibi biztosította be csapatának a győzelmet.
  Ezzel megvan a Csákvár idei első győzelme a Szolnok pedig 6 mérkőzés után szenvedett újra vereséget.

A mérkőzés legjobba: Sándor György.

 

GYŐRI ETO - DOROGI FC 2-2
Gól: Bagi István 9', Beliczky Gergő 58' ill. Szedlár Zoltán 2', Kamarás György 81'

etodorogi.jpg

  Egy lecsúszott beadás után már a 2. percben vezetéshez jutott a Dorog, Gyurákovics nem állt a helyzet magaslatán. Viszont az öröm nem tartott sokáig, hiszen a 6 perccel később egyenlíteni tudott a Győr: Magasföldi szögletét Zamostny adta tovább, így Baginak már csak a kapuba kellett bólintania a zsugát. Ezután is sokat próbálkozott a győr, de nem nagyon akart összejönni a vezető gól. Egészen az 58. percig amikor is egy magpattanó lövés után Beliczkyhez került a labda aki a hálóba jutatta a laszti több dorogi védő asszisztenciájával. A második félidő közepétől azonban átvették a vendégek az irányítást, aminek eredményeképpen a 81. percben egy megcsúsztatott szöglet után a labda Kamarás elé került, aki nem hibázott, ezzel beállítva a 2-2-es végeredményt.

A mérkőzés legjobbja: Zima Ádám.

 

MTK - SZEGED 3:0
Gól: Szerencsi Miklós 5', Farkas Balázs 10', Lencse László 78'

 

  Két debütánsa is volt az MTK-nak a találkozón: Szerencsi Miklós és Forgács Péter is kezdőként léphetett pályára. Szerencsinek pedig nem is akárhogy sikerült a bemutatkozás. Az ötödik percben Farkas kiugratása után ballal megszerezte a vezetést. A második gólra sem kellett sokat várni. Most fordított szereposztásban született a találat. Szerencsi adott egy kiváló passzt Farkasnak, aki előbb a kapufára majd a hálóba lőtte a labdát. Szántainak kellett még nagyot védenie Gengeliczki fejesénél. Ezzel zárult az első félidő.
  A magabiztos vezetés tudatában kicsit leült a hazai csapat, erre reagálva Hrepkát, Gerát és Lencsét is harcba dobta Feczkó Tamás a kék-fehérek vezetőedzője. Ennek eredményeként a két cserejátékos egy parádést gólt hozott össze. Gera odasarkalta a labdát Lencse elé, aki hidegvérrel megcsinált egy lövőcselt majd a megpattanó lövés védhetetlenül a kapuban kötött ki. Más érdemi esemény nem történt, az MTK továbbra is vezeti a bajnokságot.

A mérkőzés legjobbja: Szerencsi Miklós.

 

SOPRONI VSE - KAZINCBARCIKA 2-0
Gól: Horváth Péter 83', Heil (öngól) 90'

soprokazi.jpg

  Az MTK elleni csorbát próbálta kiküszöbölni a Kazincbarcika, amihez előzetesen jó partnernek látszott a sopron. Azonban ez teljesen máshogy történt. Sajnos két serülés is volt a meccsen, Miklós Roland és Harangozó Bence is idő előtt hagyta el a játékteret. Nagyjából kiegyenlített mederben folytak az események ám Kanalos Tony-Markos 2 perc alatt begyűjtött 2 sárg lapot, ami piros lapot ért. Inenntől a hazaiak térnyeréséről szólt minden. A 82. percben ez gólt is ért, Horváth Péter Fazekas Géza beadása után lőtt a kapuba. Egy szerencsétlen öngól pedig teljesen megpecsételte a vendégek sorsát.
 Megvan az első győzelme a soproniaknak is, a Kazincbarcika pedig 8 pontra távolodott el a listavezető MTK-tól.

A mérkőzés legjobbja: Horváth Péter.

 

ZALAEGERSZEG - NYÍREGYHÁZA 0-2
Gól: Pekár László 45+1', Dragóner Filip 90+5'

zetenyiregy.jpg

  Egy második félidőre elég paprikás hangulatúvá változott a találkozó, ami két kiállításhoz is vezetett. Az első félidő végén Koszó szabálytalankodott a Rezes passza után kilépő Dragóner Filippel szemben, ami tizenegyest ért. Pekár magabiztosan lőtt a kapuba. A második félidőben magára találta ZTE, de a kiállítások miatt nem tudtak érdemi főlényt kialakítani. Dragóner a végén még egy kontra után betalált.

A mérkőzés legjobbja: Dragóner Filip.

 

BÉKÉSCSABA - GYIRMÓT 1-1
Gól: Kiss Máté 67' ill. Urbin Péter 78'

bcsabagyirm.jpg

  A meccs összképe alapján teljesen reális eredmény született. Sok kemény ütközés, belépő tarkította a találkozót. A Gyirmót főleg a kontrákra épített, ezt jól megszervezett védekezéssel és végig koncentrált játékkal próbálták megtámogatni. Viczián és Mészáros is ideje korán elhagyta a pályát, kicsit nehezítve a hazaiak helyzetét. Kiss a tizenhatosnál kapott egy labdát és egy csel után a kapuba lőtt erre válaszként Urbin hasonló körülmények között, Szőcsöt beforgatva egyenlített.

A sérültekkel kapcsolatban: az elsődleges röntgen alapján Viczián orrcsontjából egy kis darab letörött, a vérzés felületi volt, így valószínűsíthetően nem annyira komoly a dolog, mint amilyennek látszott. A további vizsgálatok alapján dől el, hogy maszkkal vagy anélkül, és egyáltalán tudja-e vállalni a következő napok edzésmunkáját. Mészáros Márk vádlisérülést szenvedett, a hétfői ultrahang után többet tudunk majd. Gránicz Patriknak is izomfájdalmai voltak, további vizsgálatok szükségesek a pontos diagnózishoz. - írja a http://1912elore.hu/

A mérkőzés legjobbja: Urbin Péter.

 

CEGLÉD - VÁC FC 1-1
Gól: Asztalos Dávid 27'

 

  A két demoralizáló győzelem után úgy kellett ez a győzelem a hazaiak önbizalmának, mint egy falat kenyér. Jobban kezdte a mérkőzést a Cegléd, sikerült is megszerezniük a vezetést egy letámadás után. Króner szerzett labdát aki Szilágyihoz továbbított ő pedig jól látta meg a kilépő Asztalost aki állítás nékül lőtt a kapuba.
  A második félidőben inkább a Vác volt a kezdeményező, de a sárga-kékek állták a rohamok, amiben nagy segítségre volt Mursits jó teljesítménye is.

A mérkőzés legjobbja: Asztalos Dávid.

 

KISVÁRDA - BUDAÖRS 1:0
Gól: Brna Ilic 90+1'

kisvardbuda.JPG

  A góllövőlistát vezető Sajbán Máté csak a kispadon kezdett kisebb sérülése miatt, ami jó lehetőséget adott Horváth Zoltánnak, hogy behozza őt gólszámban. Viszont több lehetőséget is elhibázott a csatár. Nagy mezőnyfölényt alakított ki a Kisvárda, sok helyzetet dolgoztak ki. Ám hogy ez gólt érjen egészen a meccs végéig kellet várni, amikor is Ilic beadása érintetlenül a kapuba jutott. Öröm e bódottá'.

A mérkőzés legjobbja: Brna Ilic.

 

MOSONYMAGYARÓVÁR - SOROKSÁR 0-1
Gól: Gyepes Gábor 56'

 

  Lényegében komolyabb helyzet nélkül nyerte meg a találkozót a Soroksár. Lőrinczy szabadrúgása a keresztlécen csattan, majd az onnan visszapattanó labdából kontrát indított a vendég csapat és érthetetlen módon a játékvezető 11est ítélt, amit Gyepes a bal sarokba helyezett.

A mérkőzés legjobbja: Kovács Dániel.

A fordulóra jutó bírót okoló nyilatkozatok száma meghaladja a négyet.

A bejegyzés trackback címe:

https://masod-osztaly.blog.hu/api/trackback/id/tr5812942171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása