Másodosztály

Lega B összefoglaló

Palermo-tól Brescia-ig

2017. október 04. - pacheko11

serie-b_conte-compressed.jpg

Mérkőzések a 7. és egy az 5. fordulóból, stadionavató, gyönyörű gólok. Minden ami az elmúlt héten történt.

TERNANA - BRESCIA 1-1
Gól: Adriano Montalto 39' ill. Dmitri Bisolli 43

   Még az 5. fordulóban vihar miatt félbeszakadt mérkőzést keddre időzítették. A 20. perctől folytatták a találkozót, túl sok izgalom nem akadt a meccsen, mégis felzizzent a stadion amikor Adrian Montalto a 39. percben egy szabadrúgáskombináció után akkor gólt ragasztott, hogy Minelli kapus azóta is magamögé néz, ha befordul egy utcasarkon. Kis szerencsével egyenlített a Brescia.
   A Ternana-nak a végelszámolásnál jól fog jönni ez az 1 pont, bár a történhűséghez az is hozzátartozik, hogy ezzel tovább folytatták a már 4 meccsig tartó nyeretlenségi sorozatukat. A Brescia az ellenpólus, 6 forduló óta nem találtak legyőzőre, azonban ebből mindössze 2 győzelmet jegyeznek.

A mérkőzés legjobbja: Adrian Montalto.

 

FROSINONE - CREMONESE 0-0
Gól: -

   Felfokozott várakozással tekintettek a Forsinone játékosai és szurkolói a találkozó elé, hiszen éles meccsen ez volt az első főpróbája az új stadionnak. Egyértelműen a feljutást megcélzó hazaiak ezt alátámasztva végig nyomást gyakoroltak a frissen feljutó Cremonese csapatára. Rengeteg helyzetet kialakítottak, de gólt nem sikerült szerezniük. Viszont okuk így sem volt a szomorkodásra, hiszen ezzel az 1 apró pontocskával is átvették a vezetést a tabellán.

A mérkőzés legjobbja: Samir Ujkani.

 

FOGGIA - NOVARA 2-2
Gól: Fabio Mazzeo 45+6', Francesco Fedato 59', ill. Marco Moscati 31', Lorenzo Dickmann 84'

  

 A Foggia kezdő csatára Francesco Nicastro (4 meccs 2 gól) nélkül kellett megvívnia ezt a találkozót, ráadásul már az első félidőben el kellett használniuk mind a három cserelehetőségüket, mivel a 17. percben Camporese, a 28.-ban Floriano, a félidő előtt pedig Agnelli hagyta el a pályát sérülésből adódóan.
 Ennek ellenére egy nagyon jó mérkőzést láthattak akik kilátogattak a Stadio Pino Zaccheria-ba. A két kiesés ellen küzdő csapat rendesen egymásnak feszült és az egészhez az alaphangot Marco Moscati elképesztő találata adta meg az alaphangot. A 25 éves Livorno nevelés bebombázta a labdát a pipába. De ezt még a félidei sípsző előtt egalizálták a fekete-pirosak. A második félidőben egy lepattanó védő és egy rosszul kifutó kapusnak sikerült összehozni a második gólját a Foggia-nak. Sokat próbálkozott az egyenlítés megszerzéséért a Novara és ez 84. percben össze is jött nekik egy beadás után. A labda a gólvonal mögül a kapus kezébe pattant, de szabad szemmel is jól átható volt, hog a játékszer teljes terjedelmével átjutott a felfestésen. Annál érdekesebb, hogy a hosszabításban a 16-oson belül egy novarai becsúszás után a csatár a földre került de a játékvezető szimulálásért osztott ki sárgalapot Chirico-nak. Nehéz megítélni, mert a felvétel nem a legjobb, de ahogy én látt nem volt kontaktus a két játékos között, így védhető a bíró döntése.

A mérkőzés legjobbja: Marco Moscati.

 

ASCOLI - PALERMO 0-0
Gól: -

 

  Holt tartana most a Palermo, ha nem válnak meg a legjobb játékosaitól? Sirigu - Kjaer - Glik - Barzagli - Ilicic - Pastore - Vazquez - Darmian - Cavani - Dybala - Belotti. De ugye közel sem ezzel a kedővel áltak fel a vendégek, mégsem tudta őket eddig legyőzni senki a 7 forduló alatt. Az Ascoliró ugyanez nem mondható el, az utolsó kieső helyen tanyáznak és a mérkőzésen is inkább alárendelt szerepet játszottak.

A mérkőzés legjobbja: ???.

 

AVELLINO -  EMPOLI 3-2
Gól: Anton Kresic 53', Luigi Castaldo 62', Angelo D'Angelo 69', ill. Alfredo Donnarumma 11', Miha Zajc 47'

  Az Empoli elhitte... Az első félidőt nagyon megnyomták, két gyönyörű találatot is sikerült szerezniük Alfredo Donnarumma és Miha Zajc révén. Az utóbbi tizenhatosnál sajátmagának felpörgetett labdát bikázott a kapuba, utóbbi egy szabadrúgást helyezett be egy kis finesszel a hálóba.
  Aztán jött a második félidőben a fekete leves. Mintha a félidőben elfogyasztott spagetti (csak semmi sztereotípia...) megülte volna a hazaiak gyomrát és az emésztésen az első bekapott gól majd az összehozott tizenegyes sem segített. Innentől újra nyíltá vált a találkozó, de kék-fehérek már nem tudtak felpörögni (amit nem segített elő Krunic kiállítása sem) az Avellino meg nem veszített a lendületéből a második gólt 7 perc múlva egy harmadikkal is megfejelték így otthon tartották mind a 3 pontot.

A mérkőzés legjobbja: Alfredo Donnarumma.

 

BRESCIA - PERUGIA 2-1
Gól: Andrea Caracciolo 66', Dimitri Bisoli 80', ill. Kwang-Song Han 49'

  Aki csak a második játékrészre ért oda, az mindenképpen jól járt, mert a srácok úgy voltak vele, hogy az elején nem adnak ki magukból mindent de valószínűleg mind két csapatnak szólhattak félidőben, hogy már csak 45 perc maradt, becsináltak a nadrágjukba és felpörgették az eseményeket. Pár kósza helyzet az első félidőben is akadt, de térjünk rá a másodikra.
  Az üdvöske Han Kwang Song ismét betalált ezzel megszerezve csapata első, saját maga 6. gólját a 49. minumtumban. A hazaiaknál Martinelli jött le sérülés miatt, majd a nagy öreg és Brescia-ban köztiszteletben álló Caracciolo állt be és ha már ott volt a pályán be is talált a második félidő közepén. Innentől egy kicsi paprikássá vált a hangulat. Több csúnya szabálytalanságot (vagy taktiakai, ki hogy hívja) elkövetett a Brescia amit Livio Manelli Meccarollonak és Martinellinek kiosztott sárga lappal honorálta. Maritnelli sárgájánál még Roberto Boscaglia-t is el kellett küldeni a padtól. A kegyelemdöfést Bisoli adta meg a 80. percben, egy balról érkező beadást passzolt a kapuba.

A mérkőzés legjobbja: Andrea Caracciolo.

 

CARPI - PESCARA 0-1
Gól: Christian Capone 37'

  Nem túl sok célzővizet ittak a srácok a meccs előtt. Túl sok helyzet nem volt, ami meg igen abból 1 gól született, jobb oldali lapos középreadás után Capona rúgta a labdát a kapuba. Ezzel újra győzelmet ünnepelhetett a Pescara, hiszen 6-os holtversenyben állnap 10 ponttal.

A mérkőzés legjobbja: Simone Colombi.

 

CITTADELLA - ENTELLA 0-1
Gól: Michele Troiano 45+1'

   A mérkőzés első említésre méltó helyzetét egy hazaadás és egy puklin felpattanó labda volt, ami be is csapta Iacobucci kapust de életét kockáztatva vetődött a labda után, amit még a gólvonal előtt sikerült kipiszkálnia. Mielőtt a spori a sípjába fújt volna Pezzi összehozott egy tizenegyest amit Troiano magabiztosan értékesített. Több említésre méltő dolog nem történt.

A mérkőzés legjobbja: Davide Luppi.

 

PRO VERCELLI - CESENA 0-1
Gól: Dario Bergamelli 16', Emanuele Rovini 59', Filip Raicevic 63', Marco Firenze 69', Giuseppe Vives 75', ill. Nicola Dalmonte 7', Lamin Jallow 22'

  Az utolsó fogadta az utolsó előttit. Ez viszont a mérkőz végére megfordult. Egy minden várakozást felülmúló mérkőzésen, iskolajátékkal szerezte meg idei első győzelmét a Pro Vercelli. Az örömfocit egyetlen momentum árnyékolta be: a 74. percben Gennaro Scognamiglio nemes egyszerűséggel belerúgott egyet a földön fekvő ellenfélbe, egyből piros és 11-es. Legalább 2-3 meccses eltiltásra számíthat.

A mérkőzés legjobbja: Marco Firenze.

 

SPEZIA - BARI 1-0
Gól: Walter López 84'

  Az nem kecsegtet semmi jóva, ha egy mérkőzésen több lapot osztanak ki, mint amennyi gól+gólhelyzet volt. Ha számszerűsíteni akarjuk akkor 8 sárga és 1 piros viszonyul az 1 gól és (kis jóindulattal) 2 gólhelyzettel szemben. Volt egy kezezés miatt meg nem adott gól is. Ahogy az ilyen mérkőzéseken lenni szokott, a meccs hajrájában egy lepattant szabadrúgásból lőtt López gyönyörűen a kapu bal oldalába. Fogalmazhatnánk úgy is hogy 'bedzsudzsákozta' a labdát. Így Fabio Grosso együttese 2 megnyert találkozó után szenvedett vereséget.

A mérkőzés legjobbja: Walter López.

 

TERNANA - VENEZIA 2-3
Gól: Alessandro Plizzari 57' - öngól, Adriano Montalto 83', Ivan Varone 84', ill. Gianmarco Zigoni 2', Maurizio Domizzi 90+2'

  Egy nagyon fordulatos meccsen, az utolsó 10 percben 3 gól is született. Egy balszerencsés öngól, és a hosszabbításban megszerzett győzelem. A Filippo Inzaghi által irányított gárda ezzel felkúszott a 9. helyre a többi 10 pontos csapat mellé.

A mérkőzés legjobbja: Marco Domizzi.

 

PARMA - SALERNITANA 2-2
Gól: Valerio Di Cesare 17', Alessandro Lucarelli 32', ill. Mattia Sprocati 56', Luigi Vitale 81'

  Másfél félideig azt lehetett hinni, hogy a Parma itt gólparádét fog rendezni. Először egy beadás után fejelte át a labdát a kapus felett Di Cesare gyönyörűen majd klub legendája és a Serie D-be is velük tartó Alessandro Lucarelli egy középre bólintott labdát passzolt a kapuba. Calaio több helyzetet is elhibázott, ha betalál talán másképp alakul a meccs. Azonba az 56. percben jött Sprocati és ha már ott volt a tizenhatosnál betekerte a labdát a kapu bal felső sarkába. Jött az első kiállítás, ami vitatható, hogy Di Cesare becsúszása elérte-e a labdát vagy sem, ami viszont biztos, hogy utolsóemberként piros lapot kellett kapjon. Itt már teljesen átvette a kezdeményezést a Salernitana, több helyzetet is kidolgoztak. Egy ilyen helyzet után Iacoponi kezezése miatt kapott pirosat, a Salernitana meg tizenegyest amit Vitale be is vágott. 2-2. Hármas sípszó.

A mérkőzés legjobbja: Alessandro Lucarelli.

A bejegyzés trackback címe:

https://masod-osztaly.blog.hu/api/trackback/id/tr8912926677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása