Másodosztály

Competición LaLiga 1|2|3|

Jöjjenek a spanyolok

2017. október 05. - pacheko11

la_liga_2_santander.png

Nagyító alatt a spanyol másodvonalas csapatok.

GIMNASTIC - BARCELONA B
-ELHALASZTVA-

elbarca.jpg Fotó: Marca

 

A katalóniai helyzet miatt a csapatok a meccs kezdete előtt 45 perccel úgy döntöttek, hogy a találkozót nem tartják meg. Amikor kimentek melegíteni a játékosok a Nou Estadi teljesen üres volt. A Tarragona közleményt adott ki.

 

REAL OVIEDA - ZARAGOZA 2-2
Gól: Aarón 5', Toché 28', ill. Mikel González 31', Zapater 39'

  Hogyan is jön ki a döntetlen? Mind a két csapat azonos mennyiségű gólt szerez. Jelen esetben is ez állt fent, ráadásul annyira biztosra akartak menni a játékosok, hogy még a gólokat minőségre is lemásolták. Két gyöngyörű szabadrúgás gól és két óriási hiba a védőktől. A góllövőlistán második helyezett Toche is betalált. A végén még volt egy nagy helyzete a Zaragoza-nak, de Inglesias-t (nem azt az Inglesias-t...) nagyon szorongatta a védő és már nem volt erő a lövésében. A döntetlennel egyik csapat sincs kisegítve, főleg a Zaragoza nem, akik a 7 forduló alatt mindössze 6 pontot gyűjtöttek.

ovizara.png

A mérkőzés legjobbja:  Toché.

 

SEVILLA B - REUS DEPORTIU 0-1
Gól: Juan Domínguez 17'
Nézőszám
: 1.454

  Nem hiába a nagy érdektelenség a meccs irányt. A Sevilla eddig 0 győzelmet és mindössze 3 döntetlent tud felmutatni, ami finoman szólva sem számít túl acélosnak. A Reus stabil középcsapat. Viszonylag gyorsan megszerezték a vendégek a vezetést. Jól is tartották magukat egészen addi, amíg Alfredo Mayordomo meg nem kapta a második sárga lapját. Vérszemet kaptak a fehér-pirosak és önkívületben rohamoztam, egyetlen balszerencséjük, hogy Edga Badia ihletett formában védett.

sevireu.png

A mérkőzés legjobbja: Edgar Badia.

 

LUGO - TENERIFE 1-0
Gól: Fede Vico 48'
Nézőszám: 3.724

  A Lugo főleg kontrákra épített, a középpályán megpróbálta agresszíven labdákat szerezni. Amivel elég nagy nyomást tudtak gyakorolni az első félidőben. Juan Carlos jött, becsúszott, tizenegyes. Megítélésem szerint a védő a labdát találta el, de a bíró másképp döntött. A tényen ez viszont semmin sem változtat, hogy Fede Vico a kapuba jutatta a megítélt büntetőt.

lugotene.png

A mérkőzés legjobbja: Fede Vico.

 

OSASUNA - SPORTING GIJON 2-0
Gól: Roberto Torres 9', David Rodríguez 59'
Nézőszám: 15.505

  A résztvevő csapatokat és iramát tekintve is elmenne ez a találkozó egy első osztályú összecsapásnak is. Mind a két kapus nagyon jól mozgott, több bravúrt is bemutattak. A különbség annyi volt, hogy Sergio Herrera-t nem hagyta cserben a védelme, míg Mariño kapust kétszer is. Jó iramú, sok helyzetes meccset láthattak a Reyno de Navarra-ba kilátogatók.

osagij.png

A mérkőzés legjobbja: Sergio Herrera.

 

HUESCA - RAYO VALLECANO 2-1
Gól: Juan Aguilera 45+1', Chucho Hernández 79', ill. Oscar Trejo 17'
Nézőszám: 3.328

  Jobban kezdte a meccset a Rayo, ők voltak a kezdeményezőbbek. A 16-on belül Ferreiro koncintotta össze Oscar Trejo bokáját, aki a tényleges szabálytalanságnál jóval teátrálisabban véghezvitte az esést. Miután ezt a "súlyos" szabálytalanságot kiheverte, odaállt a tizenegyes pontra és bepanenkázta a büntetőt. Az első félidőben volt még 1-1 sérülés, a hazaiaknál González-t a vendégeknél Embarba-t kellett idő előtt lecserélni. Többet próbálkozott a Huesca, aminek meg is lett az eredménye, az első játékrész végén és a második közepén is. A végén még Cucho kapott egy tizenegyest de nagyon csúnyán fölévágta.

hueray.png

A mérkőzés legjobbja: Chucho Hernandez.

 

ALCORCÓN - GRANADA 1-2
Gól: Pena 34', ill. Pedro 38', Matthieu Saunier 55'
Nézőszám: 2.844

 

   Miután az előző fordulóban megszerezte az első győzelmét a Granada, arra készült, hogy tovább gyarapítsa a pontjainak számát. Az Alcorcón múlthéten jól kezdett, de aztán gyorsan kiengedtek és 4-0-ás vereségbe futottak bele. Így már érthető, hogy az összeállításban Julio Velázquez 3 helyen is változtatott a múlt heti kezdőhöz képest. Hugo Alvarez, Dorca és Dumitru bekerült, Burgos, Borja Domínguez és Álvaro Giménez pedig csak a padon kezdett. Jól is kezdték a meccset a sárgák, 20 méterről emelt a kapufára Jonathan Pereira. Jól látta meg, hogy Javi Varas kint áll a kapuból. Sok helyzetet dolgoztak ki, Dumitru is igen aktív volt. Egy szabálytalanságot követően, a megítélt tizenegyest Pena lőtte a kapu jobb alsó sarkába védhetetlenül. De sokáig nem örülhettek, mivel rá 4 percre már egyenlített is a Granada. Majd a második félidőben Saunier meg is szerezte a győztes gólt a vendégek számára.

alcogran.png

A mérkőzés legjobbja: Matthieu Saunier.

 

LORCA - CÁDIZ 3-0
Gól: Manel Martínez 84', Miguel Merentiel 90', ill. Jon Garrido 4' - öngól
Nézőszám
: 6.068

  Megnyerte a Cádiz, a Lorca-nak... Egy beadás utána a hálóba fejelt labda, majd a kapus a felé rohanóba rúgja a labdát... Vannak olyan napok, amikor semmi nem jön össze.  Ezzel a Cádiz már 3 meccse nyeretlen, a Lorca-nak meg úgy kellett ez a három pont, mint egy falat kenyér.

lorcadiz.png

A mérkőzés legjobbja: Javi Muñoz.

 

NUMANCIA - ALBACETE 5-1
Gól: Manu del Moral 45', Pere Milla 76', Dani Nieto 82', Higinio Marín 84', ill. Roman Zozulya 45+1', Mickaël Gaffoor 53' - öngól
Nézőszám
: 2.790

  A listavezető fogadta az egyik jelenlegi kieső helyen tanyázó csapatot. De talán papíron ekkora különbség nem volt a két gárda között. Egy sérüléssel indult  a meccs Jeremie Bela meghúzta a combhajlító izmát. Lényegében ezen és Zozulya szerncsés egyenlítő gólján kívül más nem történt velük. Ha leszámítjuk, hogy Mickaël Gaffoor a saját térfelének közepéről gyönyörűen a kapuba emelt. Két dologban hibázott a történet, hogy 1 a saját kapujuk volt, 2 a kapus a passz közelében sem volt. Szépen lassan pedig a Numanciai gőzhenger kilapította őket.

numalb.png

A mérkőzés legjobbja: Íñigo Pérez.

 

VALLADOLID - CÓRDOBA 4-1
Gól: Ibán Salvador 14', Oscar Plano 23), Jaime Mata 35', Luismi Sánchez 72', ill. Sergi Guardiola 51'
Nézőszám
: 8.613

 

  Zsínorban harmadik hazai győzelmét ünnepelte a Valladolid, Luis Carrión alatt viszont egyre jobban inog a Córdoba kispadja. Főleg úgy, hogy ha kikapnak általában nagyon kikapnak. Nagy iramú meccs volt, sok helyzettel. Edu Ramos kiállítása viszont teljesen visszavetette a már addigra (68. perc) hitehagyottá vált együttest.

vallcord.png

A mérkőzés legjobbja: Ibán Salvador.

 

LEONESA - ALMERÍA 0-0
Gól: -

  Sok mindent nem lehet elmondani erről a meccsről, nem volt túl szép vagy látványos. Könyöklésért második sárga. Egy szemmel is jól látható lesgól és egy kis balhé a meccs után.

culalm.png

A mérkőzés legjobbja: Emi.

A bejegyzés trackback címe:

https://masod-osztaly.blog.hu/api/trackback/id/tr6712930019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása