Másodosztály

Kezdjünk neki!

Merkantil Váltó és Vagyonbefektető Bank Zártkörűen Működő Részvénytársaság Liga

2017. október 02. - pacheko11

logo-merkantibank-liga-2015.jpg

aka Merkantil Bank Liga vagyis a magyar másodosztályban hétvégén történteket vegyük jobban szemügyre, fent és lent, forduló legjobbja és egyéb nyalánkságok a 11. fordulóból.

szolnokimav.png

bfcsifok.png

SZOLNOK - BFC SIÓFOK 1-0
Gól: Farkas Aurél 17'

    Egyszerű dolga volt annak, aki a szombati napra akart kinézni magának egy jó magyar NB2-es meccset, mivel egyedüliként a Szolnok-Siófok mérkőzést rendezték ezen a napon. Ahogy a balatoni szezon, úgy Disztl Lászó karrierja is befejeződött Siofókon. Valószínűleg a bajusszal együtt a varázserő is elveszett a Videoton legendából. Mindenesetre ahogy a válások nagyobb százalékában lenni szokott, vitt mindent, vagyis a testvérét Disztl Pétert, aki kapusedzőként tevékenykedett az egyesületnél. Most az új ezdővel, Varga Attilával, az NB III királyával próbálták megizzasztani a szolnokiakat.
   A hazaiak egy Kisvárda elleni bravúr győzelem után (90. percben Olasz 'Dini' győztes góljával, Kendi gólpasszából) fordultak erre az elsőre könnyűnek látszó találkozóra. Ami végül részben be is igazolódott. A találkozó nagyobb részében olyan érzése volt az embernek, mintha egy sötét szobában tapogatóznának a játékosok, mind szolnoki, mind siófoki oldalról, de a kijáratot a Szolnok találta meg hamarabb és be is zárta az ajtót. Így a Siófok a bajnokságban már 10 meccse nyeretlen (a magyar kupa győzelem inkább csak placebó, mint tényleges gyógyír erre), míg a szolnoki legények zsinórban harmadik meccsüket nyerték meg.

A mérkőzés legjobbja: Farka Aurél.

 

budafok.png

vse2013.JPG

BUDAFOK - KISVÁRDA 0-3
Gól: Horváth Zoltán 60', 90+1, Ilic 63'

   Ez jó húzás volt! Gondolhatta magában Kondás 'Következő Kérdés' Elemér, amikor az átigazolási piacon sikerült megszerezniük Horváth Zoltánt, aki a találkozó után már 9 góllal vezeti a góllövőlistát. Aki egyébként több ízben is otthon érezheti itt magát, mivel már egyszer megfordult a várdánál, másrészt a Debrecennél már dolgoztak együtt Kondás úrral.
   A másik oldalon is egy edzőóriás, Prukner László ült a kipadon, aki leginkább a Fradi gólok utáni gólörömökre emlékezhet vissza szívesebben, mint a zöld-fehéreknél véghezvitt csodás tetteire. A kiesés ellen küzdő Budafoknak a találkozón inkább az volt a célja, hogy ne sérüljön meg senki hisz ezt követően 2 úgymond 6 pontos meccs vár rájuk a Siófok és a Csákvár ellen. Ha erről az oldalról vizsgáljük az összecsapást, 100%-ban teljesítették az elvárásokat. Sőt, másfél félideig egész jól tartották magukat, onnantól viszont beindult Horváth Zoltán és a kisvárdai gőzhenger. 3 gólig meg sem álltak, ebből Zoli 2-t vállalt magára.

A mérkőzés legjobbja: Horváth Zoltán

 

budaors.pngzete.jpgBUDAÖRS - ZALAEGERSZEG 1-2
Gól: Czvitkovics Péter 87', ill. Fujsz Richárd 9', Vernes Richárd 73'

bsc_201718_mbl_11f_budaors_zte_fc_1_2_borito.jpg

   Örülhetett Zoran Szpisljak, a zalaegerszeg edzője, mivel a védelembe sérüléséből visszatért Koszó Balázsra kezdőként számíthatott, ám nem ő volt a fő különbség a Tatabányán megrendezett találkozón.
  A hazaiaknál Bognár 'Kaszinós' Györgynek már inkább csak bosszankodásra volt oka, mert a helyzetkihasználása kritikán aluli volt.
   Jól kezdett a Budaörs, a 7. percben már megtornáztatták Szappanost. Ezután nem sokkal azonban Fujsz Ricsi egy megpattanó lövéssel megszerezte a vezetést a vendégeknek, Bese Balázs reagálni se tudott. Innentől egy kicsit felélénkült a hazai támadógépezet, de a csak egy kapufáig és egy blokkolt lövésig jutottak az első játékrészben. Még egy gyöngyürű sarkazást tartogatott az első 45 perc, ami a fiatal Végh Gábor nevéhez fűződött, ezt sikerült még a gólvonalró kipiszkálni. A 71. percben Vernes Richárd gondolt egyet és 19 méterről a kapura tűzte a szabadrúgást - és milyen jól tette-, a játékszer a kapufát súrolva vágódott a hálóba.

„Ezt a szabadrúgást, hogy rüszttel a sorfal felett ellőjem, sokat gyakorlom, szerencsére most összejött, nagyon örültünk neki." - nyilatkozta a hajrazte.hu-nak

Gólörömként a pálya mellett lévő atlétikai pályán elkövetett rajt szolgált. A 87. percben még Patvaros összehozott egy tizenegyest, amit Czvitkovics magabiztosan értékesített, ezzel beállítva a 1-2-es végeredményt.

A mérkőzés legjobbja: Vermes Richárd.

 

dorog.pngmosonmagyar.pngDOROG - MOSONMAGYARÓVÁRI TE 0-0
Gól: -

movar.JPG

   Tipikusan olyan meccs volt, amiről nehéz úgy írni, hogy az olvasó érdeklődését 100%-ban fenntartsa. De! Ezért vagyunk különlegesek. Mind a két gárda a táblázat hátsó felében helyeszkedik el, mindez meglepő, hisz a vendégeknek nem más, mint a magyar Magneto a mágnestáblás emlemzések koronázatlan királya az olaszverő Várhidi Péter. A dorogiak szakvezetője Schindler Szabolcs ennyi mindent nem tud felmutatni. Igazságosnak mondható döntetlen született a Buzánszky Jenő stadionban. A küzdelmes meccs talán legnagyobb helyzete a 27. percben Vígh Ádám kapufája volt. A 92. percben ugyan jött a dráma, a Dorog egy szöglet után a kapuba talált, de ezt szabálytalanság miatt érvénytelenítette Nagy Róbert játékvezető.

A mérkőzés legjobbja: Zima Ádám.

 

kazinczbarczi.pngmtk.pngKAZINCBARCIKA - MTK 0-0
Gól: Torghelle 80'

torghe.JPG

   Ki más, mint Torghelle?! Az eddigi meglepetéscsapatnak monható Kazincbarcika otthon fogadta a szebb napokat is megélt (bár többször hullámvasutazó) kék-fehéreket. Meglepően jól és összeszedetten játszottak a hazaiak, kemény és szervezett védelemmel nem nagyon tudott mit kezdeni az MTK, leginkább csak tartották a labdát, igazi helyzetet nem sikerült kialakítani. A fiatal Demjén Patrik nagyon jól élt együtt a játékkal, több jó kimozdulása és kirúgása is volt és Takács Péter is többször próbálkozott távolról. Még az első félidő végén Vass Patrik talált a kapuba, de mindezt lesről tette, így szabadrúgással folytódott a mérkőzés, kezdőrúgás helyett. A 80. percben azonban megtört a jég, egy rossz hazaadásra csapott le a nagy öreg Torghelle és ha már ott volt, be is bólintotta a kapus mellett a hálóba a lasztit. Az MTK a gól után visszaállt és megtartotta az eredményt a hármas sípszóig. Ezzel értékes 3 pontot szereztek és megtartották vezető pozíciójukat is a bajnokságban.

A mérkőzés legjobbja: Demjén Patrik.

 

soroksar.pngsopron.pngSOROKSÁR - SOPRONI VSE 1-0
Gól: Gyömbér Gábor 16'

   Kissé tartalékosan kellett a pályára küldenie Lipcsei Péternek a csapatát, hiszen úgy nézett ki két fiatal kezdőjátékosát is nélkülöznie kell: Derekas Zoltán sárgalapjai miatt nem játszhatott, míg Lakatos István U18-as válogatott összetartásra hívták be, de őt elengedték a találkozóra. A főbb momentum a meccsen egy baloldali szöglet után megpattanó lövés volt, ami a kapuba vágódott. Végig kiegyenlített, brusztolós mérkőzést játszott a két csapat. Mivel Gyepes Gábor sem jegyzett öngólt, így a végén a Soroksár örülhetett 200 néző előtt a 3 pontnak.

A mérkőzés legjobbja: Heinrich Márk.

 

vac.pngcsakvar.pngVÁC FC - AQUITAL FC CSÁKVÁR 5-1
Gól: Zsolnai Richárd 6' 82', Balajti Ádám 25',73'(11-es), Kákonyi Dániel 49' ill. Nagy Zsolt 38'

   Szegény embert még az ág is húzza, tartja a mondás. A Csákvárra ez halmozottan igaz, hiszen sok 1 gólos vereség és döntetlenek után az utóbbi négy fordulóban három méretes zakó is becsúszott. A Gyirmót ellen 5-1-re, a Békéscsaba ellen 6-0-ra, most pedig ismét egy 5-1 vereség. Nehéz lesz innen felállni, Szíjjártónak az esetleges kiesés nem lesz új élmény, hiszen Jarni távozása után ő vette át a Puskás Akadémiát 2016-ban. De ne temessük még a csapatot, sok van még hátra. Végig dominált a meccsen a Vác, egy pofás kis támadás után a 6. percben Zsolnai közelről passzolta be a labdát a kapus hasa alatt. A 25. percben Nagy Zsolt labdát veszített a középpályán, Kákonyi jobb oldalról beadta a labdát, Balajti gyönyörűen átveszi a labdát, amivel a kapust el is küldte mangalica szalámiért a közértbe, majd az üres kapuba pöccintett.  Ezután némileg a  hibáját javítva, egy betörés után éles szögből lőtt gólt Nagy Zsolt. Ezzel zárult az első játékrész. A második lényegében ugyanabban a mederben zajlott, a Csákvár alárendelt szerepet játszott. Balajti letudva a tartozását, kiugratta Kákonyit aki a kifutó kapus felett a kapuba emelte a játékszert. Még egy tizenegyes és egy bal oldali beadás utáni gól maradt a játékrész végére. Megérdemelt győzelmet arattak a hazaiak.

A mérkőzés legjobbja: Balajti Ádám/Kákonyi Dániel.

 

bekescsaba.pngcegled.pngBÉKÉSCSABA - CEGLÉD 6-2
Gól: Gránicz Patrik 7', Birtalan Botond 26',87', Nagy István 32', Kiss László 43', Gyurján Bence 62' ill. Damásdi Alex 57', Asztalos Dávid 63'

csabi.jpg

   12 rúgott gól 2 meccsen. Nem a Barcelona-Real Madrid-Manchester United-PSG tengelyen mozgó csapatok egyike mondhatja el magáról ezt, hanem a Békéscsaba 1912 Előre. Birtalan Botondd pedig négyet vállalt magára a termelt gólokból. A kapuba Máthé Gábor került be, a többi helyen nem változtatott a múltheti összeállításhoz képest a csabaiak szakvezetője, Boér Gábor. A Cegléd kezdőjében több poszton is volt változtatás a múltheti 4-0-ás vereség után, de új energia nem jött ezáltal a csapatba. Lényegében az első félidőben már le is tudták a meccset a hazaiak, 4-0-vál fordultak a csapatok, innen már nem volt visza út, mégha szépíteni tudott is Cegléd. Az első félidő eleje kicsit paprikásan telt, mivel Veizer Roland bekamillázott és elnézett pár durvább belépőt.

A mérkőzés legjobbja: Birtalan Botond.

 

 gyirmot.pngszeged.pngGYIRMÓT FC GYŐR - SZEGED 1-0
 Gól: Nagy Patrik 75'

   Mindent elmond a meccsről, hogy a legmeglepőbb fordulat az volt, hogy gólt rúgott valaki. Főleg brusztolós mezőnyjáték folyt, nem is nagyon tudnék kiemelni semmi említésreméltőt. Félidőben kettőt cserélt a Gyirmót, de lényegi változást ez sem hozott a meccsbe. Talán annyit, hogy a gól előtt a felívelést a csereként beálló Simon András csúsztatta tovább, amit Nagy vélhetően kézzel tett maga elé, de ez elkerülte Pillók Ádám játékvezető figyelmét, így néma maradt a sípja. A végén rákapcsolt a Szeged, de a Gyirmót ott lassította a játékot ahol tudta, így eredménybeli változás a hátralévő időben nem történt.

A mérkőzés legjobbja: ???

 

nyiregy.png gyorieto.pngNYÍREGYHÁZA SPARTACUS - WKW ETO FC GYŐR 0-1
             Gól: Zamostny Balázs 46'

   Gyarmati II Tibor valószínűleg nem a közelre látó, de nem is a távolra látó szemüvegét hozta a meccsre, mivel több dolgot is félrenézett. Egyrészt a gól előtt lesről indult a vendégek játékosa, másrészt egy szögletet követő ütés utáni jogos tizenegyes is elmaradt. De legalább megismételtette a szögletet. $$$. Másrészt a Szaúd-Arábiából (?!) hazatért Szentes Lázár bezsákolta a három pontot, hála Zamostny biztosan értékesített tizenegyesének, ami bár a játékvezetést végignézni meglepő kijelentés lehet, de jogos volt. Mégsem lehetnek teljesen boldogok a győriek, hiszen mind a három cseréjük sérülés miatt ment végbe, névszerint: Vadász Viktor, aki a 25. percnél tovább nem tudott a pályán lenni, a gólszerző Zamostny Balázs a 66. percben míg Magasföldi József a 88. percben jött le kényszerűsgéből.

A mérkőzés legjobbja: Hinora Kristóf.

A bejegyzés trackback címe:

https://masod-osztaly.blog.hu/api/trackback/id/tr5612916957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása